Kaleiwerken

Kaleien of ‘schilderen met kalkpleister’ is een eeuwenoude techniek die afstamt van het platteland en werd vroeger gebruikt om de gevels van boerderijen en landhuizen te beschermen. Deze schildertechniek geeft uw woning dan ook meteen een unieke, authentieke en karaktervolle look. De samenstelling van de schilderlaag bestaat uit een mengeling van kalk, zand, krijt en eventueel kleurpigment. 

Die mix van grondstoffen is zeer dampopen waardoor het zorgt voor een goede bescherming van uw gevel tegen diverse weersomstandigheden zoals regen, slagregen en vocht. Het is 100% natuurlijk en bezit door zijn kalkeigenschappen een zeer hoge weerstand tegen schimmels en mosgroei. Kortom: wenst u een onderhoudsvriendelijke gevelafwerking? Dan is kalei een perfecte oplossing voor u. Wanneer kalei goed aangebracht wordt op een gezonde ondergrond heeft het trouwens een zeer lange levensduur.

Kaleien is echter wel een arbeidsintensieve job waarbij je rekening moet houden met de ondergrond waarop je deze techniek toepast. Schilderwerken Vanhaelewyn heeft door de jaren een pak ervaring opgebouwd waardoor ik perfect weet welke samenstelling en techniek bij uw woning past.

Contact

Schilderwerken

Heeft uw interieur nood aan een opfrisbeurt of wenst u gewoon eens een ander kleurtje? Op zoek naar een schilder voor uw buitengevel of voor uw binnen en buitenschrijnwerk? Schilderwerken Davy Vanhaelewyn verzorgt al uw schilderwerken met de grootste precisie en kwaliteit. 

Die precisie begint bij mijn nauwkeurige voorbereiding van de schilderwerken. Vooraleer ik aan de effectieve schilderwerken begin, zorg ik ervoor dat de ondergrond perfect is voor de basislaag. Beschadigingen aan uw muur worden hersteld, oneffenheden worden weggewerkt en de ondergrond wordt opgeschuurd en voorbereid op de verflagen. Ook het afplakwerk wordt op de nodige zorgvuldige manier uitgevoerd. 

Mijn keuze van verf gaat naar merken met een duurzame, kleurvaste en gebruiksvriendelijke kwaliteit. Op die manier kan ik u een geslaagd eindresultaat garanderen. Niet alleen voor de verf kiezen we de beste kwaliteit maar ook voor o.a. vernis. 

Contact

Interieurwerken

Wilt u naar een hogere afwerkingsgraad toewerken voor uw interieur? Dan sta ik graag in voor de afwerking hiervan. In combinatie met de schilderwerken voer ik maar al te graag de verdere afwerking van uw woning uit met het plaatsen van sierplinten, kroonlijsten, ornamenten en sierlijsten. Of uw interieur nu een moderne of eerder authentieke uitstraling heeft. 

Ook voor uw raamdecoratie kan u bij schilderwerken Vanhaelewyn terecht. Afhankelijk van uw interieur en wensen plaats ik gordijnen, lamellen en jaloezieën.

Contact